May 132014
 

Jaha, då var vi här igen då, en hel del kända och en del nya ansikten på avd Q63.
Vi kom hit till kl. 13, träffade sjuksköterskan som skulle ha hand om Emily och gick igenom lite av planerna för dagen. Tanken var att vi skulle få upp narkossköterskan till avdelningen för att försöka sätta en infart på Emily men istället bestämdes att man skulle ge henne lugnande och i och med det så ville de ha ner henne på dagop. och sedan på uppvaket ett par timmar.

Klockan 15 var det dags. Vi åkte ner, Ems som den prinsessa hon är, sittande i sin säng 🙂
Efter en del övertalning och lite bestämda tag fick hon det lugnande i näsan och efter en stund blev hon groggy men fullt vaken. Till slut började de att försöka sätta nålen och när detta var gjort tittar Emily på dem och sedan på mig med sina ögon med pyttepupiller. “Mamma….det känns ju ingenting…” Det hade gått vägen! Toppen!

Tyvärr så blev hon som hon brukar efter alla sömnmedel eller lugnande illamående och hela kvällen har det varit kräkpåse med i handen.
Efter en liten promenad till Pressbyrån så blev hon lite piggare och nu efter många om och men och en massa spring och prat från rumsgrannarna så sover hon. Hoppas hon och vi får göra det hela natten, hon har dropp och de där jäkla maskinerna har en förmåga att alltid börja pipa från och till..

I morgon är det operationsdagen och hon skall iväg vid 8-tiden. Men jag kan tänka mig att vi är uppe tidigt och att min telefon kommer att komma till nytta 🙂

20140513  20140513_1

Tack för alla hälsningar! <3

Well, here we are again then , a lot of known and some new faces at the ward Q63 .
We came at . 1 o’clock, met the nurse who would be in charge of Emily and went through some of the plans for the day. The idea was that we would have an anesthetist to try to put a needle on Emily but instead it was decided to give her a sedative , and because of that they wanted her to be down at day surgery . and after that the recovery room for a few hours .

At 3 o’clock, it was time . We went down and Ems as the princess she is was sitting on her bed :)
After some persuasion she got the sedative in the nose and after a while she became whoosy but fully awake. Eventually they began to try to put the needle in, and when this was done Emily looked at them and then at me with his eyes with tiny pupils . “Mom …. I can’t feel anything … ”  It worked ! Awesome!

Unfortunately , as usual after having sedatives or anesthetic she was feeling sick and the rest of the night we walked around with a vomit bag in our hand.
After a short walk outside to the store she became more alert and now after many ifs and buts and a lot of running and chatter from the room neighbors she is finally asleep. I hope that we will have an ok night, she’s having a drip during the night and those damn machines have the ability to always start beeping all the time..

Tomorrow is the day of surgery and she will go there at 8 o’clock. But I can imagine that we are up early and that my phone will come in handy 🙂

Thank you for all your thoughts. <3

 Posted by at 8:22 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.